Tarçın ile Kurabiye’nin Eşsiz Uyumu


Havaların ısınmasıyla birlikte şerbetli tatlılar yerini nispeten daha hafif lezzetlere bıraktı. Ev yapımı tarçın ile yapılmış kurabiyeleri ara öğünleriniz için tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bu tarifi misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Çay veya kahve yayına eşlik edecek tarçınlı kurabiye tarifi yazının devamında…

Tarçınlı kurabiye tarifi 

Malzemeler:

250 gram tereyağı

1 çay bardağı nişasta

1 adet yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı zeytinyağı (Tercihen ay çiçek yağı)

1 çay bardağı fındık

Yarım çay bardağı kavrulmuş susam

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

5-6 su bardağı un

Üzerine serpilmek üzere;

Pudra şekeri

Tarçın

Tarçınlı kurabiye tarifi 

Yoğurma kabımıza öncelikle un, nişasta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya daha sonra susam, fındık, tereyağı, sıvı yağı ve yumurtayı alıyoruz. Güzelce yoğurup misket büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.

Hazırladığımız kurabiyeleri 180 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika boyunca dikkatlice pişiriyoruz. Kurabiyeleri çok fazla kızartmayın küçük olduğu için çabuk pişiyor.

Kurabiyeler pişerken geniş bir tabağa pudra şekeri ve damak tadına göre tarçını koyarak karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyeleri sıcak sıcak bu tabağa alarak bu karışıma bulayıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun… Daha fazla tarif için Antik Blog sayfamızda kalmaya devam edin.

Video için: https://www.instagram.com/p/CbrnO0Cq7X4/

Yorumlar