Kuruyemiş ve Diyet


Merhaba, bu yazımızda sizlere kuruyemiş ve diyet ilişkisini anlatmaya çalışacağız. Kuruyemiş ve diyet arasında nasıl bir bağlantı olabilir dediğinizi duyar gibiyim? Ancak çoğu diyetisyen öğünlerde kuruyemiş yemenizi tavsiye edecektir. Tabi burada dikkat edilmesi gereken şey, aşırıya kaçmadan tüketebilmek. Kuruyemişin lezzeti, sizi film izlerken ya da maç izlerken gafil avlayabilir. Bu yüzden yediğimiz kuruyemişin miktarına çok ama çok dikkat ediyoruz. Kuruyemişin faydaları arasında tok tutma özelliği bulunur.

Hangi Kuruyemiş Ne kadar Tüketilmeli?

Uzun zaman önce reklamlara konu oldu. Neydi o meşhur laf? "Günde bir avuç fındık, iyi gelir" Evet günde bir avuç kadar fındık içi diyet için uygundur. Hem tok tutar hem de enerji verir.  Sadece fındık mı yiyebiliriz sorusuna cevabımız "hayır". Günde 5 adet ceviz, 10-12 adet badem tüketebilirsiniz. Çiğ olmak şartıyla antep ya da Siirt fıstığı da belli ölçülerde tüketildiğinde oldukça faydalıdır.
Araştırmalara göre kabuklu kuruyemiş çeşitleri zayıflatıyor! Araştırmalara göre düzenli kabuklu çerez tüketenlerin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinin minimuma indiğini gösteriyor. Kuruyemiş faydaları ile ilgili daha önce yazılarımız oldu. Daha fazlası için http://antikkuruyemis.blogspot.com.tr/2016/12/kuruyemis-ve-faydalar.html 
linkine tıklayabilirsiniz.  Özellikle kış aylarında hepimiz gripten, soğuk algınlığından şikayet ederiz. Kuruyemiş ile bunun önüne geçmemiz mümkün. Fındık ve kuru meyveler sayesinde bağışıklık sistemimiz güçlenecek ve tokluk hissimiz artacaktır. Ülke olarak kuruyemişi seven bir toplumuz. Dozunu yakaladığımızda çok daha sağlıklı günler bizi bekliyor. Türkiye'nin en taze, doğal ve lezzetli kuruyemiş çeşitleri Antik Kuruyemiş farkıyla "bir tıkla" evlerinize geliyor. Tüm kuruyemiş çeşitlerini inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz. Kuruyemiş besin değerleri hakkında bilgi alabilir ve online destek hattından merak ettiğiniz tüm soruları sorabilirsiniz.
http://www.antikkuruyemis.com

Yorumlar