Sağlık İçin Kuruyemiş


Daha önceki yazılarımızda da kuruyemiş faydalarıyla ilgili bilgiler vermeye çalışmıştık. Bu yazımızda kuruyemiş ve kuruyemiş çeşitlerinin sağlığa ne kadar faydalı olduğunu vurgulayacağız. Kuruyemişler düzenli ve kararında yendiğinde insan vücuduna çok yararlıdır.  Genel olarak kuruyemiş çeşitlerinin ortak özellikleri enerji vermesi, kalp sağlığına iyi gelmesi, damar sağlığına yararlı olması gibi özellikleri başlıca sayabiliriz.

En Faydalı Kuruyemiş Çeşitleri

Fındık

Fındık vitamin ve mineraller açısından çok zengindir. Özellikle, B ve E vitaminleri Fındıkta bolca bulunur. Fındık vücudun hasarlı dokularını onarır. Enerji verir. Kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Ayrıca cilde çok faydalıdır. Kemikleri güçlendirir. Kemik sağlığına da oldukça faydalıdır.
Fındık düzenli tüketildiğinde bir çok yarar sağlayacaktır.

Badem

Badem insan beynine çok faydalıdır. Günde ortalama 8 adet fındık tüketen bir insan bademin faydalarından yararlanabilir. Badem kolesterolü dengeler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp sağlığına iyi gelir. Kozmatik sektöründe badem yağları oldukça tanınır. Badem içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildi yeniler. Ayrıca insan saçı için de oldukça yararlıdır. Bademin faydaları bu kadarla sınırlı değil. Diyabete de iyi gelmektedir. Badem tok tutma özelliği sayesinde diyet listeleri için de idealdir. İçeriğinde bol miktarda Omega 3 bulunur. Uykusuzluk ve strese iyi gelir. Kaliteli uyku için badem tüketilmelidir.

Antep Fıstığı

Antep fıstığı Gaziantep bölgesinde yetişen ve ismini de buradan alan oldukça faydalı bir kuruyemiş çeşididir. Antep fıstığı böbrek ve safra kesesi ağrılarına karşı faydalıdır. Göğüs sağlığına iyi gelir. Antep fıstığı yeteri kadar tüketildiğinde çksürük giderici özelliğindedir. Akciğer hastalıklarını önler. Kalp ve damar sağlığına çok faydalıdır. Enerji verir. Antep fıstığının kan yapıcı özelliği bulunmaktadır. Kroner kalp rahatsızlıkları riskine en aza indirir.

En faydalı kuruyemiş çeşitlerinden bazılarını sizlere aktarmaya çalıştık. Taze ve sağlıklı ortamlarda üretilen kuruyemiş Antik'ten alınır. Kuruyemiş alınırken nelere dikkat edilmeli konulu "Kuruyemiş Çeşitleri Nereden Alınır" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorumlar