En Sevilen Kuruyemiş Çeşitleri

Kuruyemiş çeşitleri ve faydaları hakkında daha önce yazılarımız oldu. Kuruyemiş faydalı besin türlerinden olsa bile daha çok keyfi amaçlı tüketilir. Evde sinema keyfi yaparken, en sevilen dizilerin yanında, en heyecanlı maçların en kritik dakikalarında, arkadaş sohbetlerinde, yaz aylarında sahil kenarlarında severek tükettiğimiz yiyeceklerdendir. Türkiye'de en çok sevilen kuruyemiş çeşitleri nelerdir?

En Çok Tüketilen Kuruyemiş Çeşitleri

Toplum olarak en çok tükettiğimiz kuruyemiş çeşitlerine gelin birlikte göz atalım.

Çekirdek

Evet, yukarıda da belirttiğimiz gibi sinema keyfi, dizi keyfi, maç keyfi, arkadaş ve dost sohbetleri, yazın sokakta, parkta, sahilde her yerde sıkça tükettiğimiz çekirdek. En sevilen kuruyemiş çeşitleri arasında baş sıradadır. Uygun fiyatı ve bağımlılık yapan lezzeti ile vazgeçilmezlerdendir.

Fındık

Çekirdekten sonra en sevilen kuruyemiş çeşitleri arasında fındığı gösterebiliriz. Ülkemizde yaygın olarak yetişir. Enerji verici özelliği vardır. Kalp ve damar sağlığına faydalı olduğu söylenmektedir. En taze ve kaliteli fındık çeşitleri Antik Kuruyemişte bir tıkla kapına geliyor.  http://www.antikkuruyemis.com

Badem

Lezzeti büyüleyici olan bu kuruyemiş çeşidi Türk insanının en sevdiği kuruyemiş çeşitlerindendir. Doğal badem çeşitleri Antik kuruyemişten alınır.

Kaju

Fiyatı diğer kuruyemiş çeşitlerine göre daha pahalı olmasına rağmen, oldukça fazla tüketilen çerezlerdendir. Brezilya kökenli bir kuruyemiştir. Ancak en çok üretim yapılan yer Hindistan'dır.


Bir önceki yazımız olan Kuruyemiş Çeşitlerinin Hayatımıza Etkisi adlı yazımızda kuruyemişin faydalarını inceledik.

 


Yorumlar