Kuruyemiş Zamanı
Bahar yaklaşıyor... En güzel sohbetlerin vazgeçilmezi kuruyemiş çeşitleri bizleri bekliyor. İlkbahar ve yaz aylarının en çok tercih edilen yiyecekleri arasındadır kuruyemişler. Sıcak havalarda hepimiz pozitif enerjiyle dolarız. Bu olumlu havaya lezzetiyle katkı yapar çerez çeşitleri. Aslında kuruyemiş 4 mevsim tüketilebilen bir besin kaynağıdır. Ancak, kuruyemişin en çok tüketildiği aylar bahar ve yaz aylarıdır. Bu yazımızda size yaz aylarında en çok tercih edilen kuruyemiş çeşitlerinden bahsedeceğiz.
Yaz Aylarında En Çok Tercih Edilen Kuruyemiş Çeşitleri Nelerdir?
Tabi ki çoğumuzun aklına ilk gelen kuruyemiş çekirdek. Çekirdek, ülkemizin vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle yazın oldukça fazla tüketilir. Sahilde, sokakta, evde, film izlerken, maç izlerken... Kullanım alanı oldukça fazladır. Çekirdek sohbetlerimize eşlik ettiği kadar faydaları ile de ön plana çıkıyor. Çekirdeğin besin değerlerini şöyle bir hatırlayalım.
Ay Çekirdeği Besin Değerleri (100 gr)
Ay çekirdeği, ay çiçeğinin bitkisidir. Yoğun miktarda yağ bulundurduğundan, yağ üretiminde de kullanılır. Ay çekirdeğinin besin değerleri şu şekildedir.
- Kalori: 584 kcal
- Toplam Yağ: 51 gr
- Kolesterol: 0 mg
- Sodyum: 9 mg
- Potasyum: 645 mg
- Karbonhidrat: 20 gr
- Protein: 21 gr
Yaz aylarında enerjinize enerji katmak istiyorsanız en çok tercih edilen bir diğer kuruyemiş çeşidi ise fındıktır. Fındık, kalp ve damar sağlığına da olumlu etkileri olduğu söylenen bir çerez çeşididir. Besin tablosuna baktığımızda ne kadar yararlı olabileceğini ön görebiliyoruz. Yaz aylarında en çok tercih edilen diğer kuruyemiş çeşitleri ise sırasıyla, Badem, Antep Fıstığı ve Soslu Mısırdır.
Yorumlar
Yorum Gönder