Aralık ayının ortasına geldiğimiz bu günlerde kış mevsimi etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı. Hem koronavirüs salgını sebebiyle alınan önlemler, hem de havaların soğumasıyla birlikte evde daha çok vakit geçirir olduk. Aralık ayının kutlama coşkusunu aileniz ve sevdiklerinizle birlikte yaşarken bu yazı sizi heyecanlandıracak güzellikte bazı tatlar içeriyor.
Diyetisyen Emine Uluçay çikolata isteğinize dur diyecek bir tarif ile karşınızda. İşte size bol kakao, bitter çikolata ve fındık ile evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz brownie...
Brownie için malzemeler:
1 su bardağı hurma (Çekirdekleri çıkartılmış ve 10 dk. sıcak suda bekletilmiş)
1 su bardağı tam buğday unu
6 yemek kaşığı kakao tozu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
10 adet çiğ fındık (irice doğranmış)
1 su bardağı soya sütü veya bitkisel süt
3 yemek kaşığı tahin
Brownie Sosu için malzemeler:
75 gram bitter çikolata
8 adet çiğ fındık
Brownie Nasıl yapılır?
Hurmaları çatal yardımı ile iyice ezin. Tüm kuru malzemeleri ayrı bir çukur kapta karıştırın. Ezilmiş hurma, süt, tahin ve fındıkları ekleyip, iyice karıştırın. Karışımı yapışmayan kağıt geçirdiğiniz ısıya dayanıklı bir fırın kabına veya kek kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika boyunca pişirip ve soğumaya bırakın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip kaşık yardımı ile tüm brownie üzerine yayın. Ç̧iğ fındıkları da ekleyerek 6 büyük veya 8 küçük dilime bölün. Kahve yanında afiyetle tüketin!
Brownie tarifi videosu için tıklayın!
Tarifi Diyetisyen Emine Uluçay’a ait olan bu ev yapımı lezzetin püf noktaları ise şöyle;
Tarif: Daha Sağlıklı Brownie
Kategori: Çikolata sos eklenmediğinde rafine ş̧ekersiz ve vegan
Öğün: Ara öğün
Zorluk derecesi: Kolay/Orta
Servis: 8 dilim
Enerji: 1 dilim yaklaşık 200 kalori (çikolata sossuz 140 kalori)
Servis önerisi: 1 dilim az sütlü/sütsüz kahve yanında
Evde yapabileceğiniz diyet sıcak çikolata tarifi için tıklayınız!
Yorumlar
Yorum Gönder