Vitamin, kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından zengin bir besin olan fındığın çiğ olarak tüketimi hamileler için de öneriliyor. İçerisinde bulunan ve insan beslenmesinde çok önemli rol oynayan Omega3 sayesinde anne karnındaki bebeklerin zeka gelişimi de olumlu yönde etkileniyor.
"Folik asit ihtiyacının 5'te birini karşılıyor”
Çiğ fındık tüketiminin gebelikteki önemi hakkında açıklamalar yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Kaptı şu sözlere yer verdi "Gebelikte fındık kullanımı, içerdiği folik asit sebebi ile çok önemli. Her gün tüketilen bir avuç çiğ fındık, folik asit ihtiyacının 5’te birini karşılıyor. Ayrıca içerisindeki kalsiyum, magnezyum, potasyum, vitaminler, gebelik devamında çok önemli. İçerdiği lif nedeniyle de kabızlığa çok iyi geliyor. Omega3 içeriğiyle de zeka gelişimi açısından çok önemli. O yüzden gebelere günde bir avuç çiğ fındık öneriyoruz”
Yorumlar
Yorum Gönder