Oldukça besleyici ve enerji verici hem de çok lezzetli olan kestane, soğuk günlerin keyifli tatlarındandır.
Kestane, eskiden mangalda ya da soba üzerinde pişirilirken günümüzde soba kullanımının azalmasıyla farklı pişirme yollar denenmeye başladı. İşte soğuk kış günlerine keyif verecek lezzetli kestaneleri evde pişirmenize olanak sağlayan pratik yollar.
Tuzda kestane nasıl pişirilir?
Sobada pişmiş gibi lezzetli kestane yapmak istiyorsanız tuzda kestane pişirme tekniğini mutlaka denemelisiniz. Tavada kestane için döküm tava kullanmak en iyisidir. Varsa döküm tavanızı, yoksa iyi ısınan ve yapışmayan bir tava kullanın. Kaya tuzunu tavanın tabanına güzelce yayın. Kestanelerin kabuklarını enine çizin. Kestaneleri tuzun içine hafifçe gömerek yerleştirin ve kapağını kapatın. Tavayı ocağa alıp orta ateşte kestaneleri pişirmeye başlayın. Kabukları açılana kadar pişirdiğiniz kestaneleri tavadan alıp temiz bir bezin içine sarın. 20-25 dakika sonra yumuşayan kestanelerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.
Evde kestane nasıl pişirilir?
Döküm tavanızı ocağa koyup ısıtmaya başlayın.Kestaneleri bol suda yıkayıp kurulayın. Bir bıçak yardımıyla etli kısımlarına çok girmeden bıçakla birer çizik atın. Çizdiğiniz kestaneleri tavaya aralıklı olarak yerleştirip pişirmeye başlayın. Kestaneler pişerken, yarım su bardağı kadar suyu elinizle kestanelerin üzerine serpiştirin. Üzerine bir kapak kapattığınız kestaneleri 20 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak tüketin.
Fırında kestane nasıl pişirilir?
Kestaneleri yıkayıp kabuklarının en şişman yerlerinden etli kısmına çok girmeden + şeklinde çizikler atın. Çizdiğiniz kestaneleri su dolu bir kaba koyup 1 saat kadar bekletin. Dilerseniz suya tuz da ekleyebilirsiniz. Ardından kestaneleri sudan alıp kurulayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kestaneleri fırına verin. Kestaneler piştikçe kabukları açılacak ve renkleri koyulaşacak. Hedeflediğiniz kıvama gelen kestaneleri tepsiden alıp sıcak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder