Buğday nedir nasıl yetiştirilir?

 Ülkemizde her yıl yaklaşık 21 milyon ton buğday üretilmektedir. Ekmek ve makarna üretiminde kullanılan buğday, temel besin maddelerinin arasında yer alıyor. Buğdayın yaklaşık 20 çeşidi vardır. Antik Kuruyemiş'te aşure malzemeleri kategorisinde yer alan Buğday nedir nasıl yetiştirilir? Buğday ülkemizde en iyi nerede yetişir? Merak edilen tüm soruları aşağıdaki yazıda okuyabilirsiniz.

Buğday nedir nasıl yetiştirilir?

Buğday Nasıl Yetişir?

Dünya genelinde en fazla üretilen tahıl ürünlerinin başında gelen buğday, yüksek sıcaklık farklarının olmadığı her yerde yetişir. Normal ekim dönemi Kasım - Aralık aylarıdır. Geç ekim ise Ocak ayına kadar yapılmalıdır.

Buğday en çok nerede yetiştirilir?

Tam tahıllı ve tam buğdaylı yiyecekler yemek, kalp hastalığı riskini azaltması, diyabet ve bazı kanser türlerinden koruması ile bilinir. Tam tahıllı ya da tam buğdaydan yapılan yiyecekler ile, beyaz ekmekten daha fazla lif ve besin alabilirsiniz.

Tam tahıl ve tam buğday arasındaki farklar

Tam tahıllar ile tam buğday arasındaki temel fark, yapım sürecinde kullanılan tahıl ürünüdür.

İki üründe de caryopsis olarak da bilinen tahıl çekirdeğinin üç bileşeni (kepek, tohum ve endosperm) bulunur.

Tam buğday ürünlerinde, tam buğday tanesi kullanılır ve tam buğday unu içerir.

Tam tahıllı ürünlerde ise arpa, mısır, çavdar, kinoa, buğday gibi ürünler de kullanılır.

Öte yandan bütün tam buğday ürünleri aslında birer tam tahıllıdır. Ancak tüm tam tahıllı ürünler tam buğday değildir.

Kaynak: Hürriyet

Antik Kuruyemiş'ten satın alabileceğiniz diğer bakliyat çeşitlerini incelemek için tıklayın!

Yorumlar