Ramazan ayında iftar sonrası ağzınızı tatlandıracak nefis bir tarifle karşınızdayız. Bu tatlıyı yalnız Ramazan ayında değil yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde, canınız hafif bir tatlı istediği zaman hazırlayacaksınız.Fıstıkpare tarifi! Fıstıkpare tatlısı nedir? İşte bol kuruyemişli ve hafif fıstıkpare tatlısı...
Tarifi Selin Atilla tarafından paylaşılan fıstıkpare tatlısını evde kolayca hazırlayabilirsiniz.
Fıstıkpare tarifi fıstıkpare tatlısı nedir?
Fıstıkpare tarifi için Malzemeler;
125 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 adet yumurta
Bir çay bardağı toz fıstık
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Fıstıkpare tatlısı nedir Fıstıkpare Tarifi
Yapılışı;
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlamanız gerekmektedir. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu damlatıp beş dakika kadar kaynatarak altını kapatın. Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. Hamurların tam ortasına parmağımızla bastırıp çukurlar oluşturun.(isterseniz çukur oluşturmadan hafif yassı şekil vererek de yapabilirsiniz) Önceden ısıtılmış 180 C derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti gezdirin. Tatlımız şerbetini çekince isterseniz ortalarına fıstık koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder