Fıstıkpare tatlısı tarifi! Ramazan ayına sayılı günler kala iftar sonrası ağzınızı tatlandıracak nefis bir tarifle karşınızdayız. İşte bol kuruyemişli ve hafif fıstıkpare tatlısı tarifi...
Selin Atilla tarafından paylaşılan bu enfes lezzeti evde kolayca hazırlayabilirsiniz.
FISTIKPARE TATLISI
Malzemeler;
125 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz fıstık
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı;
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırıyoruz. Kaynamaya başladığında limon suyunu damlatıp beş dakika kadar kaynatarak altını kapatıyoruz. Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak fırın tepsisine diziyoruz. Hamurların tam ortasına parmağımızla bastırıp çukurlar oluşturuyoruz.(isterseniz çukur oluşturmadan hafif yassı şekil vererek te yapabilirsiniz) Önceden ısıtılmış 180 C derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti gezdiriyoruz. Tatlımız şerbetini çekince isteğe bağlı ortalarına fıstık koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder