Funda yaprağı nedir funda Çayı Nasıl Hazırlanır?

 Halk dilinde süpürge çalısı olarak anılan funda bitkisi, sert iklimlerde yetişmeye müsait değildir. Dünya üzerinde en çok yetiştirildiği bölgeler Güneydoğu Asya’da bulunurken ülkemizde ise özellikle Marmara ve Trakya bölgelerinde yetiştiriciliği yapılır. Şimdi gelelim Funda yaprağı nedir funda Çayı Nasıl Hazırlanır? sorularının cevabına...Funda yaprağı ve tadına doyulmaz çay tarifi hakkında merak edilenleri yazının devamında bulabilirsiniz.



Funda bitkisi nedir?

Sıcak yaz aylarında mor ve pembe renkte çiçekler açar. Sonbahara gelindiğinde ise çiçekleri kurutularak bitki çayı yapımında kullanılır. Funda bitkisi ince dikensi yaprakları olan, dağ yamaçlarında kendiliğinden yetişen bir bitki türüdür. Bu bitki mor ve pembe renkli çiçekleri ile bahçe süslemelerinde kullanılmaktadır. Funda bitkisi gölgeyi seven boyu gölgeli alanlarda 1 metreyi bulan, güneşli alanlarda ise 30-35 santimetre uzunluğunda olan bir bitkidir.

Funda çayı zayıflatır mı?

Fundagiller ailesinden olan funda bitkisinin faydaları saymakla bitmez. Genellikle çay olarak tüketilen bu bitkinin faydalarından birisi de metabolizmayı hızlandırarak kolay bir şekilde yağ yakmanıza yardımcı olur. Şifa deposu olan bu bitki soğuk kış aylarında nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Ayrıca ateş düşürücü etkiye sahiptir. Funda çayı doğum sancısını hafifletmeye yarayan bir bitki çayıdır. Bu özelliğinden dolayı doğumun kolaylaşmasına yardımcı olmaktadır.

Funda çayının içeriğinde bulunan potasyum, sodyum ve kalsiyum gibi mineraller sayesinde kas hareketlerini düzenleyici etki oluşturmaktadır. Ayrıca eklem ve kemik hastalıklarının tedavisine destek sağlamaktadır. Bu bitki çayı damarların genişlemesini sağlayarak kalbin daha rahat kan pompalamasına yardımcı olmaktadır.

İdrar yolu enfeksiyonlarını gidermeye yardımcı olur. Funda yaprağı çayı böbrek taşlarının düşürülmesini sağlar ve enfeksiyon nedeniyle oluşan ishalin tedavisinde kullanılmaktadır. Gut hastalığının tedavisine yardımcı olmaktadır. Kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.

Kan şekerinin düzenlenmesine ve dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Prostat kanseri tedavisinde etkilidir. Cinsel performansı artırıcı etkiye sahiptir. Yüzünüzde bulunan sivilce ve aknelerin yok olmasına yardımcı olmaktadır. Cilt hastalığı olan gül hastalığını tedavi etmeye yardımcı olur.

Funda yaprağı nedir funda Çayı Nasıl Hazırlanır?

Funda Çayı Nasıl Hazırlanır?

Funda yaprağı çayı tarifi

• Funda çayı için yaklaşık yarım litre su kaynatınız.

Funda yaprağı kurusundan yaklaşık olarak 6 kaşık demliğe ilave ediniz.

• Yaklaşık 15-20 dakika demlenmesini bekleyiniz.

• Demlendikten sonra süzüp tüketebilirsiniz.

• Günde en fazla 2 bardak olmak üzere aç karnına tüketebilirsiniz.

Yorumlar