Kakao Yağının faydaları nelerdir?

 Kakao Yağının faydaları nelerdir; Herkesi mest eden kokusula kakao yağının faydaları saymakla bitmiyor.Kozmetikten gıdaya kada birçok alanda kullanılan bu ürün uzun bir raf ömrüne sahiptir. Oda sıcaklığında katı halde bulunur fakat cilde temas ettiğinde erime özelliğine sahiptir.Masaj yağı olarak da kullanılan kakao yağı cildinizin parlaklığını artırır.

Kakao Yağının Kullanım Alanları

Kakao yağının en çok kullanıldığı alan kozmetik ve güzellik olsa da gıda sektöründe de çok tercih edilen bir üründür. Raf ömrü uzun olan bu yağ, farklı şekillerde satışa sunulur. Kozmetik mağazalarında yer alan sıvı kakao yağı, saf kakao yağı değildir. Saf kakao yağı, sert bir yapıya sahiptir. Fakat cilt üzerinde kolay emilim sağlar ve cilt üzerinde kısa bir süre içinde etki eder. Katı olarak satılan kakao yağını da eriterek kullanabilirsiniz. Doğal bronzlaşma etkisi yaratan kakao yağı, özellikle de yazın kadınların vazgeçilmezi oluyor.

Kakao Yağı İle Masaj

Kakao yağı ile cilde masaj yapmak, cildin parlaklığını arttırır, kırışık görünümü ve stresi azaltır. Aynı zamanda kakao yağı bağışıklık sistemini güçlendirir ve hatta kanserin önlenmesini sağlar. Saç derisine kakao yağı ile masaj yaptığınızda saç derisini yeniler ve yeni saç oluşumunu önemli ölçüde hızlandırır. Kurumuş ve yıpranmış saçlara kakao yağı uygulayarak ya da kullandığınız diğer yağların içine kakao yağı ekleyerek daha canlı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Kakao yağının faydaları nelerdir?


-Kakao yağı, güçlü antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
-Ölçülü olarak tüketildiğinde kalp krizi, felç gibi ciddi kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
-Stres ve yorgunluğa iyi geliyor, stres nedeniyle yaşanan uykusuzluk sorununa da çözüm oluyor.
-Bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek oluyor, bu özelliğiyle kabızlık sorunu yaşayanlara da yardım ediyor.

-Kakao yağı cildin nemlenmesini sağlıyor, bu sayede özellikle kuru cilt sorunu yaşayanlara iyi geliyor.
-Nemlendirici özelliği nedeniyle kuruyan, çatlayan dudakların bakımında da rahatlıkla kullanılabiliyor.
-Kakao yağı, antioksidan bakımından zengin olduğundan hücrelerin serbest radikallerden arınmasını sağlıyor. Bu zararlı maddeler yüzünden zarar gören cildin onarılmasını sağlıyor.
-Cildi onarırken kırışıklıklara karşı da olumlu etkilerde bulunuyor. Yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor.

-Özellikle ciltte oluşan çatlakların oluşumunu engelliyor, var olan çatlakların görünümünü en aza indiriyor.
-Yaralanmalar nedeniyle oluşan ama bir türlü geçmek bilmeyen izlerin görünümünü de iyileştiriyor.
-Kakao yağı bronzlaşmanın daha hızlı ve kalıcı olmasını sağladığından güneşlenip bronzlaşmak isteyenlerin kullandığı en doğal ürünlerden olmasıyla da biliniyor.

-Kuru ve yıpranmış saçların sağlığına kavuşmasına destek oluyor.
-Kepek sorununun çözümünde de önemli roller üstlenebiliyor.
-Son olarak ağız içinde oluşan yaralara, egzama ve sedef rahatsızlığı gibi cilt sorunlarına da iyi geldiği söyleniyor.

Kakao Yağının faydaları nelerdir
Kakao Yağının faydaları nelerdir

Kakao yağı hem katı hem sıvı halde kullanılabiliyor;

Kakao yağı genel olarak katı halde bulunsa da vücut sıcaklığıyla kolayca eridiğinden doğrudan cilde uygulanabiliyor. Kakao yağı Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı gibi yağlarla da karıştırılarak etkisi artırılabiliyor. Bu sayede cildin nemlendirilmesi hızlanırken vücuttaki çatlaklar ve yara izleriyle baş ediliyor.

Kakao Yağının Kalbe Faydaları

Kakao yağının kalbe faydaları arasında kalp krizini önleyici bir etkisi olması yer alır. İçinde bulunan doymuş yağ oranı, bitkisel kaynaklı olduğu için kalp damar hastalıklarının oluşumunu yavaşlatır. Polifenolik bileşenleri ile inflamasyonu azaltır ve damar sertleşmesini önler.

Kakao Yağının Antioksidan Özelliği

Serbest radikaller, hücrelere zarar verir ve cildin yaşlanmasına neden olur. Cilt zamanla kurur ve kırışıklıklar çoğalır ve bunun sonucunda cilt yaşlanmaya başlar. Düzenli olarak cildinize kakao yağı uygulayarak cildinizin daha genç ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Ciltte oluşan yara ve çatlakların çok kısa bir süre içinde onarılmasını sağlar.

Kakao Yağının Saça Faydası

Kakao yağı, kuru ve yıpranmış saçların canlanmasını ve daha parlak görünmesini sağlar. Aynı zamanda saç derisine kakao yağı ile masaj yaptığınız zaman saç derisi güçlenir ve yeni saç oluşumu hızlanır. Saç derisinin beslenmesini sağlayan kakao yağı, saçların canlılığını, parlaklığını ve sağlıklı görünümünü geri kazanmasına yardımcı olur.

Muhteşem bronzluk için muhteşem kakao;

Kakao yağı sıklıkla bronzlaşmak için kullanıyor ancak mutlaka kakao yağını sürmeden önce cildine bir güneş koruyucu krem sürülmesi gerekiyor. Aksi halde çok hızlı bir şekilde yanabilir, vücutta güneş yanıklarının neden olduğu kızarıklık, kaşıntı gibi belirtiler baş gösterebilir.

Kakao yağı, doğru bir şekilde ve miktarda kullanıldığında bilinen ciddi bir zararı bulunmuyor. Ancak kakao yağı, doymuş yağ içerdiğinden kakao yağı ile hazırlanan yiyecekler çok fazla yendiğinde kalori ve yağ olarak dönebiliyor. Bu nedenle içinde kakao yağı bulunan yiyecekleri aşırıya kaçmadan tüketmek büyük önem taşıyor. Aynı şekilde fazla tüketilmesi hazımsızlık, uykusuzluk gibi sorunlara da neden olabiliyor.

Yorumlar