Masala çayı tarifi! nasıl hazırlanır?

 Masala çayı tarifi! Birçok farklı bitki ve baharatla hazırlanan masala çayının ana vatanı Hindistan'dır. Masala çayını herkes damak zevkine göre farklı bitkiler kullanarak hazırlayabilir. Hindistan'da uzun yıllardır kullanılan bu tarif en bilinen masala tarifidir. Masala çayı hazırlanışı yazının devamında...

masala çayı tarifi
masala çayı tarifi

Masala çayında iki kişilik porsiyon için, 1 adet kabuk tarçın ve 2'şer adet kakule ve karanfil tanesini rondoda çekebilir veya havanda döverek toz haline getirebilirsiniz. Ufalanan karışımı ve bir yemek kaşığı siyah çayı bir su bardağı kaynar suya ekleyebilirsiniz. Demlenme aşamasında suyun içine damak zevkinize göre 1-2 karabiber tanesi, bir çay kaşığı kadar zencefil ve 1 adet yıldız anason da karıştırabilirsiniz. Tüm malzemeler eklendikten bir bardak sütü de karışımın içine ilave edebilir ve kısık ateşte demlenmeye bırakabilirsiniz. Masala çayı nasıl hazırlanır?

Video için tıklayın

Yorumlar