Özelliklerine Göre Hurma Türleri

İftar ve sahurların olmazsa olmaz meyvesi hurma, türlerine göre çeşitli tat ve lezzete sahiptir. Peki çeşitleri nelerdir? Peki türlerini nasıl ayırt edebiliriz? Türlerine ve özelliklerine göre çeşitleri…

Peki, bu enerji deposu besini nasıl ayırt edebiliriz? Türleri nelerdir?

İftar sofrasında tüketilen ve gün içinde oruç ibadeti vesilesiyle kaybedilen besin değerlerini geri kazanmanıza yardımcı olur. Özellikle yaz saatine denk gelen Ramazan ayında sahur vakti yenen 12 saati bulan oruç süresince gerekli olan enerjiyi sağlayacaktır. Peki, çeşitleri nelerdir? Türlerini nasıl ayırt edebiliriz?

İRAN HURMASI

Türkiye’de en çok tercih edilen türlerinden olan bu tür genellikle Türk kahvesi birlikte yenilir. Kalori bakımından şeker ve çikolatadan daha az besin değerine sahip bu çeşit her yaştan insan rahatlıkla tüketebilir. 

ACVE HURMASI

Peygamber hurması olarak da bilinen Acve Hac ziyaretinden dönenler tarafından Suudi Arabistan’dan hediye olarak getirilir. Kuru eriği andıran siyaha yakında bir rengi vardır. Mat görünümlü bu tür lezzetli yapısıyla dikkat çeker.

MEDİNE HURMASI

Açık renkli yapısı ve boyutlarına göre diğer türlerinden tamamen farklı bir görünümdedir. Antik Kuruyemiş online mağazasındaki Medine hurma çeşitlerini buradan inceleyebilirsiniz. Süt yapıcı özelliğiyle lohusalık döneminde emziren annelere önerilen bu tür diyetisyenler ve beslenme uzmanları tarafından da diyet listelerinde kendisine yer bulmaktadır.

KUDÜS HURMASI

Tatlı tariflerinden tutun da çay veya kahve yanına eşlikçi olarak tercih edilen bu kuru meyve lezzetiyle hemen fark edilir. Parlak ve nispeten daha yumuşak bir dış kabuğu bulunan Kudüs hurması bazı kaynaklarda Filistin hurması olarak geçer. Yabancı ülkelerde “Medjoul” adıyla da bilinen Kudüs hurması genç yaşlı herkes tarafından severek tüketilir. Sıcak çikolata yapımında şeker yerine tercih edebilirsiniz. Diyet sıcak çikolata adı verilen bu tarife Antik Blog sayfasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu türüyle yapılan Brownie ve Sütlü hurmalı fıstık tatlısı şekere alternatif arayanların sıklıkla başvurduğu tarifler arasındadır.

Bir yazımızın daha sonuna geldik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere. Dilerseniz ana sayfaya dönerek kuruyemiş ve kuru meyveler hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Yorumlar