Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın
kitabında yer alan leblebi helvası tarifi arama motoru Google’da sıklıkla
aranan tarifler arasında yer alıyor. Peki leblebi helvası nedir, nasıl yapılır?
Leblebi helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Leblebi helvası tarifi…
Geçtiğimiz günlerde Vahdettin Köşkü’nde Yunanistan
Başbakanı Kiriakos Miçotakis’i ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuğuna öğle
yemeğinde leblebi helvası ikram etti. Bunun üzerine Emine Erdoğan’ın “Asırlık
Tariflerle Türk Mutfağı” kitabında yer alan Leblebi helvası tarifi gündeme
geldi.
Leblebi Helvası İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı leblebi unu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1,5 su bardağı sıcak süt
NTV’de
yer alan içeriğin detayları ve yapılışı şu şekilde….
Leblebi Helvası Tarifi
Geniş bir tencerede 250 gram tereyağı veya sade yağı
eritin. 250 gram sarı leblebi ununu esmerleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.
300 gram toz şeker ve 500 gram suyu ayrı bir
tencereye alın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Her ikisi de sıcakken kavrulan
malzemenin içerisine dökün ve sürekli karıştırın. Altını kapayın ve 15 dakika
dinlenmeye bırakın.
Dondurma için 840 gram manda sütünü soğukken 2 tatlı
kaşığı toz saleple iyice çırparak karıştırın. Devamlı karıştırarak kaynamasını
bekleyin.
Ocaktan indirdikten sonra 200 gram şeker ilave edin,
iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ev usulü dondurma
makinesinde karıştırın. İstenilen kıvama geldiğinde dondurucuda saklayın.
Orman meyveleri sosu için ayrı bir tencerede 200
gram şeker ve 140 ml suyu kaynatın. İçerisine 80 ml vişne kompostosu ve orman
meyvelerini ilave ederek 3 dakika daha kaynatın.
Meyveli karışıma 50 gram nişasta ekleyerek bağlayın
ve soğumaya bırakın.
Sunum için helvayı dilediğiniz bir servis tabağına
aktarın. Bir top dondurma, nane yaprakları ve sos ilave ederek servis
edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder