Saray Tatlısı Tarifi




Tüm dünyada severek tüketilen Türk tatlıları Osmanlı döneminden bugüne kadar bilinirliğini korumuştur. Uzun yıllardır nesilden nesle anlatılan bu tarifler günümüzde Osmanlı tatlısı, padişah tatlısı, saray tatlısı gibi isimlerle anılmaktadır. Çeşitli dönemlerde saray mutfağında yer aldığı belirtilen bu tarifi fındıklı yada fıstıklı olarak deneyebilirsiniz. Saray tatlısını misafirleriniz için hazırlayabilir, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. İşte kırık fındık ile saray tatlısı tarifi…

Saray Tatlısı Tarifi


1 paket margarin

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 kahve fincanı sıvı yağ

3 buçuk su bardağı un

100 gram kırık fındık

Şerbeti için : 3 su bardağı toz şeker

4,5 su bardağı su

1/4 limon suyu

Saray Tatlısı Yapılışı:

Şerbet için tencereye limon hariç tüm malzemeleri alın. Kaynatıp kıvam alınca içine çeyrek limonu sıkıp ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Uygun bir kap içerisine yumuşamış margarin yağı, kabartma tozu, sıvı yağ, bir tam yumurta ve bir yumurtanın akını birlikte karıştırın. Unu ilave ettikten sonra kulak memesi kıvamına gelinceye kadar hamurunuzu iyice yoğurun. Hamurdan istenilen boyutta parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın. Yaptığınız parçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp kırık fındığı serpiştirin. 170 C derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Soğuk şerbeti ilave etmeden önce tepsinin hafif soğumasını bekleyin. Saray tatlınızı dilerseniz fıstıklı olarak da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar